У Тернополі зменшується кількість медалістів

Зовнішнє незалежне оцінювання виявляє низьку якість освіти у загальноосвітніх школах краю. Через цей іспит зменшується кількість медалістів і відмінників. Проте вступ до вищих навчальних закладів стає більш прозорим.

Реєстрація учасників ЗНО уже завершилася. У тестуванні братиме участь до шести тисяч абітурієнтів області.

«Цього року продовжується практика поєднання ЗНО із державною підсумковою атестацією. Так відбуватиметься іспит з української мови та літератури, і на вибір історія України або математика. Цього року не будемо продовжувати практику дворівневих тестів, зате передбачені творчі завдання, навіть з точної дисципліни – математики. Щодо складності завдань, то всі питання відповідають шкільній програмі. І щоб мати гарні результати у ЗНО, треба добре навчатися упродовж всіх років у школі. Хоча наші абітурієнти часто наздоганяють навчальний матеріал з репетиторами. Це досить поширена практика, особливо у Тернополі. Також важливий етап підготовки – це пробне тестування, яке допомагає позбутися зайвого хвилювання», – розповів зз в. о. директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Щодо вступної кампанії, то вона розпочнеться цього року раніше, і термін подачі документів буде скороченим. Абітурієнтам радять надавати перевагу електронній формі подачі документів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео