Агро-новини 15 березня

Новини аграрного сектору

Україна хоче продавати м'ясо Китаю

Україна збирається налагодити експорт м'ясної української продукції на ринки Китайської народної республіки. 

Про це під час конференції повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, повідомляє УНН.

- Ми знаходимося в процесі узгодження і дослідження по КНР щодо відкриття ринку м'яса, зокрема, баранини, яловичини, продукції птахівництва. З огляду на потребу і інтерес наших виробників по відкриттю напрямків, що стосуються нашого експорту в КНР продукції з м'яса. Ми вирішили, що започаткуємо у міністерстві робочу групу, куди будуть входити представники Мінагрополітики, Державної фітосанітарної служби, а також комітету сільського господарства Китайської торгової асоціації для вироблення всіх необхідних документів і питань, щодо сприяння відкриттю нашого експорту в КНР, — зауважила Рутицька.

Крім того, вона додала, що зараз міністерство працює над тим, щоб відкрити ринок ягідної продукції та інших фруктів у Китай.

Нагадаємо, на початок лютого ще шість українських підприємств отримали сертифікати на експорт молочної продукції в Китай.

Україна втратила основний експортний ринок борошна

Україна втратила можливість відправляти пшеничну муку в КНДР, яка є основним імпортером цієї української продукції. Обсяги експорту українського борошна можуть знизиться, якщо проблема не буде вирішена. 

Про це повідомляє «Інфоіндустрія».

Галузеві агентства повідомляють, що українські експедитори, які займаються поставками пшеничного борошна в Корейську Народно-Демократичну Республіку, спільно з партнерами з Китаю активно шукають варіанти вирішення проблеми з відвантаженнями контейнерів в КНДР. Якщо експедитори знайдуть нові варіанти доставки вантажів в КНДР, обсяги експорту українського борошна не знизяться.

З 1 березня всі морські контейнерні лінії, які володіють парком контейнерів і контейнеровозів, без попередження відмовилися надавати своє обладнання для поставки будь-яких товарів в Північну Корею, в тому числі і українського борошна, що поставляється через китайський порт Далянь. У зв'язку з цим Україна втратила єдину можливість поставляти пшеничне борошно в КНДР, яка є основним імпортером цієї української продукції. Повідомляється, що в березні в напрямку КНДР поїдуть усі контейнери, замовлені в лютому.

Печериці можуть подорожчати під час Великого посту

Після короткочасного підйому цін на 8 березня, у київських господарств фіксується деяке зниження за останні 2 дні. При цьому, ринок живе надією, що почнеться зростання, пов'язане з початком Великого посту.

Про це повідомляє прес-служба Національного грибного агентства «УМДІС».

А поки що слабкий попит і погана торгівля не дозволяє ціні збільшуватися більше 23,0-24,0 грн./кг. Протилежна ситуація спостерігається в Харківській, Одеській та Дніпропетровській області, там сьогодні фіксується відмінний попит і як наслідок ціна з господарств варіюється від 27,0-29,0 грн./кг.

Регіональні грибні господарства відвантажують печериці від 24,0-26,0 грн./кг. Мережі їх закуповують від 28,0-35,0 грн./кг. Ринок Троєщина сьогодні торгує від 24,0-25,0 грн./кг, ринок Шувар, у Львові, — від 24,0-25,0 грн./кг.

Огляд підготував Орест Сарматський

 

Вибір читачів за тиждень

Відео