На Тернопільщині арештували майно підприємства

Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання старшого слідчого управління фінансових розслідувань управління ДФС в Тернопільській області про арешт майна, вилученого внаслідок огляду приміщень підприємства, яке ухилилося від сплати майже 27 мільйонів гривень податків.

Встановлено, що посадові особи підприємства, яке нібито займається виробництвом тютюнових виробів, імпортували з Пакистану 68,7 тонни тютюнової сировини. При митному оформленні було застосовано пільгу зі сплати акцизного податку, передбачену для підприємств, які в подальшому виробляють і продають підакцизні товари на території України. Таким чином, умовно нараховувався акцизний податок на тютюнову сировину за ставкою 399,84 гривні за кілограм на суму понад 26,7 мільйона гривень, який фактично не сплачувався, повідомляє 0352.

Як показала перевірка, ліцензія на право виробництва тютюнових виробів зазначеному підприємству не видавалась, а отже, пільгу зі сплати акцизного податку було застосовано неправомірно, через що до бюджету не надійшла зазначена сума.

У результаті проведених оглядів приміщень і будівель, які використовувалися в незаконній діяльності, було виявлено й вилучено майже 69 тонн тютюнової сировини й фінансово-господарську документацію. Рішенням суду ця продукція арештована.
Розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів), триває.

     

 

Вибір читачів за тиждень

Відео