Тернополянина затримали на Вінничині з повним автобусом безакцизного коньяку

12 березня у місті Ладижин правоохоронці зупинили мікроавтобус, водій якого перевозив майже 300 літрів безакцизного алкоголю. Документи щодо походження спиртовмісної рідини виявилися недійсними.

Як розповів начальник Ладижинського відділення поліції Сергій Бойко, під час оперативно-профілактичного відпрацювання у Ладижині працівники управління безпеки дорожнього руху зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», яким керував 28-річний житель м. Тернопіль. Під час огляду у автівці правоохоронці виявили дерев’яні ящики з 29 скляними десятилітровими бутлями горілки та коньяку, повідомляє 0352.

Водій розповів, що придбав алкогольну продукцію на одному з заводів та мав намір збути її у кафе та ресторанах. Документи на продукцію, надані водієм, виявилися недійсними.

Спиртовмісна рідина направлена на експертизу.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), що передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції.

Вибір читачів за тиждень

Відео