У фіскальній службі не знають про доходи 58 відсотків жителів Тернопілля

Не мають інформації про доходи більшої половини жителів області в управлінні фіскальної служби.  Організувати ринок праці належним чином ставлять за мету протягом року працівники служби.

Про це йшлось на засіданні колегії в управлінні ДФС 15 березня.

- Жодної копійки заробітної плати не отримує за статистичними даними 58% жителів області, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – Ми розуміємо, що це не так. Тому керівникам на місцях звертатимуть увагу щодо прозорості зарплати найманих працівників.

Голова облдержадміністрації Степан Барна додав, що середня заробітна плата в області в порівнянні з минулим роком зросла на кілька сотень гривень. А Тернопільщина піднялась з 23-го місця на 22-е щодо показників соціально-економічного розвитку серед усіх областей. 

- У березні 2015 року середньомісячна заробітна плата в області складала 2400 гривень, до кінця року піднялась до 2905 грн, - каже Степан Барна. – А на 2016 рік складає 3008 грн. І хоч область займає останні місця щодо показників соціально-економічного розвитку, за темпами їх підвищення ми п’яті.

Також згадали про можливість для жителів області заробити. Найкращим прикладом голова облдержадміністрації приводить концерн  «Суміто» у Чорткові, який уже розпочали будувати в березні. Мова йде про філію ТзОВ «СЕ-Борднетце-Україна». За  словами керівника області, там забезпечать 1500 місць, а у перспективі наступного року – ще 2 тисячі. Завод запустять до кінця року, обіцяє Степан Барна.

- Підписали договір купівлі-продажу ВАТ Агромаш. То ж перешкод для реалізації інвестиційного проекту  немає, - додає він.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео