У Тернополі студентів навчатимуть боротись з корупцією

19 березня, о 11.00, у приміщенні ТНЕУ громадські активісти проведуть студентський антикорупційний семінар, організований Студентським антикорупційним бюро, за підтримки USAID, USETI та Американських рад з міжнародної освіти. Співорганізаторами у Тернополі виступають ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» та Тернопільський осередок Асоціації правників України. 

Учасники семінару матимуть змогу ознайомитися з інструментами боротьби з корупцією, прикладами успішних студентських антикорупційних кампаній, найбільш поширеними випадками корупції та матимуть змогу сформувати міське відділення Студентського антикорупційного бюро. 
 

- Декілька тижнів тому брала участь у всеукраїнському Студентському антикорупційному форумі, що проходив в Кіровограді. Були учасники з всіх областей України. Що мене там вразило найбільше – представлення кращих практик антикорупційної боротьби студентів по ВНЗ з всієї України.  Сьогодні в Тернополі така практика відсутня. Жодних студентських антикорупційних ініціатив немає, та й в більшості студенти просто бояться боротися, бояться можливого тиску від адміністрації вузів. Тому створення міського відділення студентського антикорупційного бюро повинно стати, так би мовити, першим кроком на шляху до започаткування такої боротьби в Тернополі. Активна молодь, яка готова протидіяти корупції є, потрібно лише організуватись та спільними силами вирішувати такі проблеми, - зазначила одна з організаторів заходу, Оксана Маланчук


Експертами на форумі виступлять: Андрєєв Микита, голова Студентського антикорупційного бюро, член Міжгалузевої експертної ради з питань вищої освіти Акредитаційної комісії України, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, член бюро з якості освіти Європейського союзу студентів, координатор кампанії "1,5МЕТРОвий протест" в Харкові щодо повернення пільг в міському транспорті студентам, координатор судової справи щодо втручання адміністрації ХНУРЕ в діяльність ОСС, експерт в сфері вищої освіти та студентського самоврядування; Таміла Кошман, голова Сумської ОО "Молодий Народний Рух", координатор кампанії "Де мило за 52 000?", блогер, автор журналістських розслідувань для "Бюро аналізу політики", член експертного співтовариства "Бюро аналізу політики" та Владислав Мельник , представник ініціативної групи "Драгоманівці”, член Студентської ради НПУ імені М. П. Драгоманова, член ініціативи з реформування молодіжної політики Реанімаційного пакету реформ, співавтор законопроекту №3474 (стосовно реформування студентських профспілок) . 


Програма заходу: 

11:00 Прес-конференція для місцевих ЗМІ 
11:30 Реєстрація учасників 
12-00 Відкриття, вступне слово, презентація Студентського антикорупційного руху 
12-30 Законодавчі засади та інструменти боротьби з корупцією 
13-15 Корупція при вступі до ВНЗ. ЗНО як запобіжник корупції при вступі 
14-00 Обідня перерва 
14:45 Корупція в студентських гуртожитках та механізм протидії їй 
15-30 Роль студентів у протидії корупції в тендерних закупівлях 
16-15 Боротьба з корупцією в навчальному процесі 
17-00 Академічна доброчесність та боротьба з плагіатом 
17-45 Підведення підсумків, обрання регіонального координатора антикорупційного руху.

Фото з відкритих джерел

Даяна КОСТЕНЧУК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео