Голови тернопільських громад завітають до Польщі

- Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути, тому будуть організовані навчальні візити до Польщі для голів громад, - повідомив Павел Прокоп.

Впродовж певного періоду часу в Україні проводять децентралізацію, що є хорошим рішенням, - запевняють український народ наші сусіди полики. Саме з метою допомоги у впровадженні реформи децентралізації, 16 березня відбулась зустріч з представниками канадсько-польської компанії Фундації Менеджерських Ініціатив, під час якої війт гміни Люблінського воєводства Мирослав Жидек висловив вдячність голові облдержадміністрації Степану Барні, за його старання та підтримку розвитку територіальних громад . Також пан Жидек підтримав ініціативу  створення центрів надання адміністративних послуг.

- Я також декілька років тому, розпочинаючи свою роботу в адміністрації громади, починав із ЦНАП, що кожен міг знати куди можна прийти і які питання вирішити. Це дуже важлива справа. Щодо створення пожежних частин, то тут також маю досвід, оскільки я в другому поколінні, а мій син – в третьому, є добровільними пожежниками. А ще я маю в моїй гміні 12 добровільних підрозділів пожежної охорони, понад 300 людей, - сказав Мирослав Жидек.

На що Степан Барна висунув пропозицію відвезти місцевих керівників громад для ознайомлення із проведенням аналогічної роботи у Польщі.

- Я пропоную взяти наших 26 керівників громад і відвезти до вашої гміни, щоб люди розуміли, який напрямок їм вести, до чого їм прагнути, - повідомив Степан Барна.

Голова правління компанії Фундації Менеджерських Ініціатив Павел Прокоп розповів, що такі візити плануються у майбутньому.

-Будуть організовані навчальні візити для керівників громад, щоб всі ці елементи про які ми говоримо побачити в практиці, -  сказав Павел Прокоп.

Фото з відкритих джерел

Даяна КОСТЕНЧУК

Вибір читачів за тиждень

Відео