Під стінами Верховної Ради зібралось вже майже 6 тисяч людей (оновлено)

«Терен» вже писав про початок акції протесту під стінами Верховної Ради. Детальніше про це ТУТТУТ і ТУТ .

Журналіст «Терену» постійно слідкує за ситуацією на місці події. Наразі, під будівлею Парламенту зібралось більше 5,5 тисяч аграріїв з усієї України. Люди вимагають відставки Уряду та змін до Податкового законодавства.

О 13:00 відбудеться засідання податкової комісії, яка розглядатиме законопроект 3851-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту платників податку на додану вартість, в тому числі сільськогосподарських виробників».

Законопроектом пропонується внести ряд змін до Податкового кодексу України, якими передбачається:

  • відновлення до 1 січня 2018 року дії спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства;
  • незастосування до суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства.

Саме ці пункти і є головним об’єктом підтримки українських аграріїв. Адже, прийняті в грудні 2015 року зміни до «Податкового Кодексу України» створювали величезні проблеми індивідуальним сільськогосподарським підприємствам. А в країні, де кожен 5 громадянин задіяний в с/г сфері, що приносить бюджету понад 40 млн. гривень щороку (за даними організаторів акції Громадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада»), така ситуація – неприпустима. Пікетувальники вимагають повернути єдину форму державної підтримки українського аграрія.

Вибір читачів за тиждень

Відео