Шестеро священнослужителів із Тернопільщини стали місіонерами Божого милосердя

Відпускати найважчі гріхи, що може тільки Апостольський Престол, дозволено і кільком священнослужителям із Тернопільщини. Їх призначили місіонерами Божого милосердя.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«Святіший отець Франциск своєю буллою під назвою «Обличчя милосердя» розпочав такий, можна сказати, дуже спеціальний період часу в католицькій церкві, який триває від 8 грудня до 26 листопада під назвою «Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя».

З цієї визначної нагоди для католицької церкви, розповідає отець Роман Дутчак, шестеро священнослужителів із Тернопільщини, серед яких і він, їздили у Ватикан, повідомляє ІНТБ.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«З нашої Тернопільсько-Зборівської архиєпархії там були присутні я, як відповідальний за проведення року милосердя у нашій архиєпархії, і також інші священики, які є місіонерами Божого милосердя. Це є сотрудник Катедрального собору нашого отець-доктор Мартин Хомів. Також ієромонах Зеновій Пахолок, який служить у селі Зарваниця, а також отець Василь Баглей з міста Козова, з парафії Покрови Пресвятої Богородиці. А також отець Юстиніан Городечний, який є ієромонахом з парафії Апостола Петра, і отець Йосафат Савран з парафії Різдва Пресвятої Богородиці».

У Ватикані священнослужителям доручили почесне й дуже особливе, каже Роман Дутчак, завдання. Вони стали місіонерами Божого милосердя, що дозволяє їм, пояснює отець, відпускати гріхи, скоєні проти церкви та священних таїнств.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«Ця особа може проповідувати милосердя, а також вона може відпускати особливі гріхи, які може відпускати тільки Апостольський Престол, тільки Святіший Отець. Бо сповідь, покаяння – це головний аспект, де проявляється ціла сила Божого милосердя для нас».

2016 рік милосердя покликаний допомогти людям відчути Божу милість, і головне – поділитись нею із ближніми, каже отець Роман Дутчак.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«Навіть в оцьому логотипі цього року ми можемо бачити на наших храмах, зокрема тут на Архикатедральному соборі, зображений Ісус Христос, який несе Адама на своїх плечах. Він його витягує із пекла. Він його витягує ззаду для того, аби його спасти. І кожен із нас має свої гріхи, має свої немочі, і так само Христос їх усі бере на себе. І Він показує, що Він є милосердним, що Він завжди нам дає шанс».

До слова, загалом почесне звання місіонери Божого милосердя отримали 750 священнослужителів, 30 з яких – українці.

Вибір читачів за тиждень

Відео