«Важко знайти роботу – відвідай тренінг», - кажуть у Чортківському райцентрі зайнятості

Як показує досвід, найсприятливішим періодом для пошуку роботи є перші місяці безробіття.

Особи, які довгий час не можуть знайти роботу, починають зневірюватись у своїх силах, в них часто з’являється страх перед новою роботою, новим колективом. Аби допомогти таким людям зорієнтуватись на ринку праці, розібратися у своїх помилках, визначити кроки до успішного працевлаштування, у Чортківському районному центрі зайнятості відбувся тренінг.

Під час заходу учасники виконували різні практичні завдання, вправи, моделювали різні ситуації в процесі пошуку місця праці, обговорювали типові помилки, які трапляються під час пошуку роботи, дискутували щодо суб’єктивних та об’єктивних перешкод у працевлаштуванні. Безробітні самостійно виконували завдання на визначення ступеня готовності до праці; аналізували власні переваги та недоліки, професійні вміння і навички, які дають змогу розширити діапазон пошуку роботи, ділилися власним досвідом, визначали пріоритетні цілі у працевлаштуванні та шляхи їх досягнення.

Завдяки тренінговим вправам та порадам слухачі отримали більш реальне бачення власних здібностей і можливостей, зрозуміли необхідність чіткого плану подолання труднощів на шляху до мети, навчилися виявляти та долати основні перешкоди у вирішенні проблем власної зайнятості.

-Такі заняття допомагають людям, які мають проблеми у працевлаштуванні, стати більш упевненими, навчають прийомам подолання бар’єрів на цьому шляху. На тренінгу я отримала не лише психологічну підтримку, а й змогла скласти реальний «план дій» у пошуку прийнятного місця праці, - поділилась враженнями учасниця заходу, чортківчанка Інна.

Вибір читачів за тиждень

Відео