Агро-новини 17 березня

Новини аграрного сектору

Фермери вже третій день мітингують під Верховною Радою

Третій день поспіль триває акція протесту аграріїв під стінами Верховної Ради. Вони вимагають розгляду парламентом законопроекту, що представляє консолідоване бачення змін до податкового кодексу. Про цей йдеться в повідомленні на сторінці Аграрної партії України в Facebook.

«Законопроект передбачає: запровадження єдиного публічного Реєстру заяв на бюджетне відшкодування; запровадження обов'язку відшкодування ПДВ виключно в порядку черговості надходження заяв; відновлення до 1 січня 2018 року дії спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість; заборону скасування контролюючим органом сум податкового кредиту за формальними ознаками», - інформує Аграрна партія.

Крім того, відповідно до документу, буде унеможливлене застосування до суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість фінансових санкцій за допущення у період з 1 січня 2016 року до набрання чинності цим Законом помилок у податкових деклараціях, в яких відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування.

Питання експорту українського меду до країн ЄС врегульоване

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України врегулювала питання, які стосувалися експорту вітчизняної продукції тваринного походження, зокрема меду, до країн Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Держветфітослужби.

Так, відповідно до європейського законодавства країна, яка зацікавлена постачати свою продукцію до ЄС, має бути включена до відповідного переліку країн, з яких дозволено імпортувати живі тварини та харчові продукти тваринного походження. Такий перелік формує Єврокомісія за результатами оцінки системи реформування контролю та з урахуванням виконання планів державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів і забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження.

Індія готова купувати сою в українських фермерів

Україна має ідеальні природні умови та ґрунти, щоб вирощувати потрібну кількість бобових для потреб Індії. На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Маноджа Кумара Бхарти в інтерв’ю для «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, що сільгоспвиробникам поки просто не відомо наскільки високий попит на їхню продукцію в Індії. Хоча вже існують компанії в Україні, які займаються цим бізнесом. Я вже запропонував їм зібрати делегацію фермерів, які б відвідали Індію і побачили значення саме бобових культур в індійській кухні. Як тільки фермери усвідомлять всю потребу в цьому продукті, індійські бізнесмени будуть готові прийти в Україну для створення спільних підприємств», - зазначив посол.

Натомість Маноджа Кумара Бхарти вважає, що на шляху до індійського ринку аграрії можуть зіткнутися з рядом факторів, що заважатимуть такій інтеграції.

«Основною перешкодою є брак інформації про такі можливості: люди в Україні більш орієнтовані на захід, ніж на схід. Також я помітив, що в Україні існує думка, що Індія знаходиться дуже далеко. Насправді це не так. Якщо в нас будуть прямі рейси з Києва до Делі, як було кілька років тому, то переліт займатиме лише близько п'яти годин», - говорить пан Бхарти.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео