Тернопіль "порозумнішає"

Тернопіль відвідав лідер команди проекту Kyiv Smart City Олександр Краковецький. Експерт прийняв пропозицію очільника міста Сергія Надала долучитись до робочої групи SmartCity Ternopil.

Таким чином завдяки провідним ІТ-спеціалістам у місті планують запровадити кращі практики «розумних міст» України та світу і робити Тернопіль інноваційним містом, повідомляє 7days-ua.

Усі проекти спрямовані на підвищення енергоефективності житлового фонду та дадуть змогу вирішити актуальні проблеми у різних сферах життєдіяльності.


- Тернопіль хоче долучитись до максимального надання електронних послуг для мешканців міста. В нас діє система «Відкритий бюджет», але на сьогоднішній день Київ має ще більшу відкриту систему відкритого бюджету і для нас дуже важливо їхній досвід перейняти. Крім того плануємо запустити ще один сервіс , який даватиме можливість бачити жителям багатоповерхівок, скільки вони споживають електроенергії, газу, тепла і що дасть можливість зекономити. Третій аспект — це запровадження повного електронного врядування у міській раді. Власне, цих три моменти фахівці ІТ-технологій готові допомогти нам вирішити, — зазначив Сергій Надал.

Очільник Тернополя додає, що міська рада у своїй діяльності намагається використовувати IT-технології, без яких неможливо уявити сучасне життя. Відтак, у роботі використовуються проекти «Відкрите місто», «Електронні петиції», «Prozorro», «Webcam» та інші.

Вибір читачів за тиждень

Відео