Тернополян закликають вимкнути світло

У суботу, 19 березня, о 20:30 люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину.  «Година землі» - це акція, організована, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Активісти у Тернополі теж візьмуть участь в заході та проведуть флешмоб.

Мета акції - привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об'єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Організація «ВелоТернопіль» влаштовує на Театральному майдані флешмоб.

 19 березня о 20:20 ми беремо максимальну кількість світла (ліхтарики і телефони) та з’їжджаємося на Театральний майдан. Вибудовуємося у зірку з багатьма променями (обличчям назовні / потилицею в центр), нові учасники доповнюють промені, або створюють власні. Рівно о 20:30 вимикаємо усе світло, – повідомляють велоактивісти на своїй сторінці у соцмережах .

Нагадаємо, акція година Землі була започаткована в Сіднеї в 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх будинках. У 2008 році вже більше 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до години Землі. У 2009 та 2010 роках година Землі охопив понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив усі рекорди – приєдналися більше 7000 міст у 172 країнах. В Україні кампанія проходить 8-й рік поспіль. У 2015 році до години Землі долучилися 55 міст і містечок України.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео