У рейтингу областей Тернопілля піднялося на одну сходинку

У рейтингу областей за рівнем соціально-економічного розвитку Тернопільщина піднялася на одну сходинку – із 23-го на 22-ге місце. Таким результатом днями похвалився своїм підлеглим голова обласної держадміністрації Степан Барна.

- Маю одну хорошу новину, - каже він. – За підсумками останнього кварталу у соціально-економічному розвитку Тернопільщина вже піднялася у рейтингу на одну сходинку.

Окрім того, очільник краю розповів, що Тернопільщина нині посідає п’яте місце в Україні за темпами розвитку. А відтак - закликав усіх діяти спільно, аби не втратити цей темп і врешті поліпшити економічну ситуацію в області.

- Для мене принципова позиція - не в сухих цифрах, - додає пан Барна. – Я не хочу, щоб ми стрибали відразу з останнього місця на перше. Я хочу бачити динаміку, що дасть можливість показати, як ситуація в області змінюється на краще. Мене повністю влаштовуватиме показник, якщо ми кожного кварталу будемо переміщатися на одну позицію.

Він закликав своїх підлеглих створити стратегію нової Тернопільщини. Проілюстрував це кількома позитивними кроками, які вже вдалося реалізувати. По-перше, офіс для обслуговування великих платників податків Тернопільської, Чернівецької і Хмельницької областей. По-друге, після того, як на Тернопільській митниці змінили пріоритети діяльності, побільшало підприємств, що розмитнюють продукцію у Тернополі. Відтак наша митниця вперше за часи існування у 2015 році перевиконала план на 100 млн грн.

- Я вже звернувся до керівництва країни, аби вони передали половину цієї суми на ремонти доріг, як це практикують в інших регіонах, - каже Степан Барна.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України нещодавно розрахувало перше рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів. Згідно із результатами оцінювання, торік найкращі показники із соцекономічного розвитку зафіксували у Києві, Дніпропетровській, Київській, Харківській і Вінницькій областях. Найгірші – у Чернігівської, Житомирської, Тернопільської, Донецької і Луганської областей («Терен» про це писав ТУТприм.). Оцінювання здійснювали на підставі інформації від міністерств, центральних органів виконавчої влади, державних адміністрацій за 26 показниками у 6 сферах.

Читайте матеріали «Терену» на цю тему також ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео