Тернопільські безробітні вчились створювати хенд-мейд

На березневому засіданні жіночого клубу «Гармонія», яке відбулось у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, учасники заходу поспілкувались з представником «Творчої майстерні «Арт-Колесо»  Антоніною Кутрань на тему «Хенд-мейд-шедеври своїми руками».

- «Хенд-мейд», якщо розуміти цей термін буквально - це речі створені власноруч, - такими словами розпочала зустріч у жіночому клубі фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Це мистецтво створювати те, що несе в собі позитивну енергетику та чудовий настрій, адже хенд-мейдом займаються тільки ті люди, які дійсно люблять свою справу, створюють абсолютно унікальні речі в одному екземплярі.

Під час теплої бесіди з'ясувалось, що у кожної із присутніх жінок є своє захоплення. Хтось вивчає психологію, хтось вишиває, в'яже, куховарить, випікає смаколики...

Новою та цікавою для учасниць заходу стала розповідь Антоніни Кутрань про те, чим займається їхня спільнота, з якою метою вони організовані та які результати їх діяльності.

«Ми об’єднали зусилля для того, щоб разом приносити радість та естетичне задоволення іншим через творчість, - зазначила майстриня. - Хенд-мейд продукція, включає в себе: художньо розписаний посуд, картини, прикраси та аксесуари, ляльки-мотанки, вітальні листівки, вироби з дерева, сумки, квіти та букети з цукерок, весільну атрибутику тощо. У своїх виробах акцент робимо на етнічно-українському стилі. Наша майстерня існує і для майстрів, і для тих, хто хоче навчитись цьому мистецтву».

Запрошена гостя також продемонструвала різні вироби у стилі хенд-мейду, провела майстер-клас з виготовлення паперових квітів.

Вибір читачів за тиждень

Відео