Вихованці соціально-психологічного центру побували в тернопільських правоохоронців

Головне управління Нацполіції в Тернопільській області з ознайомчими екскурсіями часто відвідують школярі та дошкільнята навчальних закладів краю. Найменші вихованці Тернопільського обласного соціально- реабілітаційного центру завітали до правоохоронців вперше. Дітям довелося стикатися з людьми у формі при складних життєвих ситуаціях, тож аби приділити якнайбільше турботи та уваги, поліцейські розважили малечу.

У Тернопільському центрі соціально-психологічної реабілітації проживають дітлахи, чиї батьки через асоціальну поведінку не виконували своїх обов’язків, або діти, які через конфлікти у родині, часто залишають домівку. Їм дуже необхідна увага та підтримка дорослих. Тому поліцейські влаштували для них пізнавальну екскурсію.

Маленькі гості з цікавістю оглядали експонати у відомчому музею, слухали розповіді про роботу поліцейських, побачили, як виглядає тир. Правоохоронці показали дітлахам амуніцію, зброю та спецзасоби, які використовують у роботі. Майстерність влучно стріляти вихованцям продемонстрували працівники спецпідрозділу "Сокіл".

Діти також мали змогу побачити, в яких умовах тренуються правоохоронці, та спробували власні сили – маленькі спортсмени спритно лазили по драбинах та підтягувалися на перекладині.

- Турбота про дітей, як і їх захист, є нашим спільним обов’язком. Разом з колегами вирішили потішити вихованців закладу, адже цим діткам так необхідна підтримка дорослих. Хочемо, аби діти поряд з поліцейськими почувалися затишно й знали, що вони під нашим захистом, - розповідає Петро Тихович, начальник відділу превентивної діяльності ГУНП в області. – Ці діти потрібні державі,вони її майбутнє.

Слова вдячності за приділену увагу правоохоронцям висловив працівникам поліції директор соціального центру Володимир Завіша.

 - Спільно з поліцейськими стараємося зробити майбутнє цих дітей щасливим. Вони відчувають цю підтримку. Хотілося б, щоб таких закладів не існувало взагалі, – зазначив соціальний працівник.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео