На Тернопільщині підприємці позбулись 68 тонн сигарет

Виявили незаконну діяльність під час проведення спецоперацій «Рубіж» та «Акциз». Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області також зафіксували факт ухилення від сплати до Держбюджету акцизного податку на суму понад 26 мільйонів гривень.

– На початку цього року підприємство імпортувало більше 68 тонн тютюнової сировини, – повідомляє перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Віталій Дума. – Згідно з нормами Податкового кодексу України, коли імпортують тютюнову сировину, то до Держбюджету нараховується й сплачується акцизний податок за ставкою 399 грн. 84 коп. за 1 кг. Однак під час митного оформлення службові особи підприємства-імпортера незаконно застосовано пільгу на сплату акцизного податку, тобто вони задекларували основним видом діяльності виробництво тютюнових виробів, але відповідної ліцензії не отримали. Відтак користуватися правом на застосування податкової пільги із акцизного податку не мали права, повідомляє tenews.te.ua.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 ККУ – умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років із конфіскацією майна. Тютюнову сировину вилучили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео