В книгарні " Є " відбудуться поетичні читання

Поезія – може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини – але для цього необхідно залучити до неї якомога ширшу громадську увагу.

Тернопільська книгарня «Є» (вул. Валова, 5-9) з нагоди Всесвітнього дня поезії запрошує на поетичні читання за участі поетів Юрія Завадського, Юрія Матевощука, Зоряни Биндас, Миколи Шпаковського, Тараса Волинця, Юрія Вітяка, Катерини Грушовської, Романа Воробйова, Анни Лисенко та інших. Захід відбудеться 21 березня. Початок – о 18.00, повідомляє chasopys.te.ua.

У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії відзначався в Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.

Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послужити створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами.

Вибір читачів за тиждень

Відео