Шоумен Притула лише 8-му полку спецпризначення ЗСУ допоміг на 4 млн. гривень

Відомий шоумен і волонтер Сергій Притула надав 8-му окремому полку спецпризначення Збройних сил України допомоги більше, ніж на 4 мільйони гривень. Сергій допомагає цій військовій частині з літа 2014 року.

“Я починав з військової форми країн НАТО, спеціального спорядження провідних країн світу, кевларових шоломів, бронежилетів, коліматорних прицілів, тепловізорів, безпілотників, джипів і решта. Сьогодні у багатьох бійців є мій номер телефону, вони просять — я везу!” – розповів Притула, який 16 березня відвідав своїх “підопічних” у Хмельницькому, повідомляє novynarnia.

Подякувавши Тернопільському Сірому за допомогу, командир полку, полковник Олег Нечаєв, вручив йому подяку, вимпел “8 полк спецпризначення” і тільник.
А Сергій пообіцяв допомагати спецпризначенцям і надалі, бо “за такими спеціалістами-професіоналами майбутнє українського війська”.

При цьому згаданий полк – далеко не єдиний, якому допомагає Притула.

“Так склалося, що з самого початку АТО я почав допомагати «спецам». Спочатку тернопільській «альфі», потім 8-му полку спецназу, потім 80-та бригада, потім 128-ма, потім 93-тя, потім 73-й морцентр… Загалом, кількість підрозділів, яким виділялись кошти (не напряму, а шляхом придбання необхідного) ще в період літа/зими 14/15 років пішла на десятки. Коли я рахував і дійшов до 25-ть, збився і з тих пір рахувати перестав. Кудись тепловізор, кудись джип, кудись бус, кудись «бронік», кудись шолом, кудись захист снайперу від тепловізора…” – пише волонтер на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці”.

Притула називає себе “тихим” волонтером, позаяк не конфліктує з Міноборони чи іншими структурами, а “просто отримує завдання від хлопців, агітує людей, акумулює кошти, купує необхідне й доправляє на фронт”.

“Я не викатував по «нулю», я не був в аеропорту, я не виводив батальйони з «котлів» постами у ФБ. Тому я ні на що не претендую (в сенсі авторитету перед людьми військовими). Я лише хочу, щоб кошти, які мені перекидають люди, були освоєні правильно! І щоб ті люди, яким ми допомагаємо, знали, що ми їм вдячні. А вони – нам”, – наголошує Притула.

Вибір читачів за тиждень

Відео