Стали відомі імена перших чотирьох півфіналістів музичного конкурсу «KozaMusicBattle»

Журі музичного конкурсу молодих гуртів «KozaMusicBattle» визначило перших чотирьох півфіналістів. Ними стали гурти «Fifty/fifty» (Івано-Франківськ), «Колір» (Одеса), «TheBrothers» (Чернівці) та «MachuPicchu» (Львів).

Хто стане наступними півфіналістами організатори повідомлять вже у квітні, після завершення усіх відбіркових батлів.

«KozaMusicBattle» відбувається у Тернополі вчетверте. Як розповідає організатор конкурсу Ярослав Качмарський, в учасників різні стилі та різні підходи до творення музики, проте їх об’єднує одне - бажання перемогти.

Перші півфіналісти:

MachuPicchu. Львів. Жанр: Indie-rock. Сформований музикантами з різних частин України. Троє з п’яти хлопців вчаться на факультеті міжнародних відносин, який і звів їх разом. Орієнтири у творчості - це TheMaccabees, Foals, Flashguns та інші.

TheBrothers. Чернівці. Жанр: garagerock. Гаражний рок-дует, заснований двома рідними братами. Історія гурту розпочалася із блюз-рокових джемів. У своїй творчості хлопці орієнтуються на сучасні гаражні дуети RoyalBlood, Slaves, BloodRedShoes. Для дебютного альбому написали більше 30 пісень, з яких обрано лише десять.

Колір. Одеса.  Жанр: indie-folk. Дві дівчини: одна руда, а друга - кучерява, які пишуть і співають те, що відчувають. Натхнення у музиці приходить від країни, людей, дерев, повітря, відчуття свободи та всього, що навколо та за межами. Дівчата скоро запишуть свій альбом, у якому є пісня на вірш Сергія Жадана.

Fifty/Fifty. Івано-Франківськ. Жанр: punkrock. Кожен з учасників гурту уже не перший рік у музиці, хлопці мали інші проекти - від металу, хардкору до скрімо. Всі учасники оригінального складу катаються на скейтбордах і слухають панк-рок, саме тому вирішили грати скейт-панк.

Довідка:«KozaMusicBattle» - найбільший у Західній Україні музичний конкурс серед молодих гуртів.Цьогоріч заявки подали 97 гуртів з усієї України - від Чернівців до Миколаєва, від Одеси до Києва. Головний переможець отримає призи - студійний запис трьох пісень, 3000 гривень та виступ на фестивалі «Файне місто».

Основна відмінність  «KozaMusicBattle» від аналогічних конкурсів у тому, що переможця обирає професійне музичне журі - це учасники відомих гуртів та арт-менеджери з інших міст. Учасників оцінюють за критеріями: драйвовість, оригінальність, зіграність, подача та перспективність конкурсантів.

Усі етапи конкурсу «KozaMusicBattle»  відбуваються у барі «Коза» (м.Тернопіль). Вхід - безкоштовний. Детальніша інформація на сайті http://koza.te.ua/ та у соціальних мережах:

 

Вибір читачів за тиждень

Відео