Сергій Надал: «Бюджетна децентралізація – реальні кроки реформ»

21 березня у Тернополі Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України» ініціювала проведення круглого столу на тему: «Втрати бюджету: регіональний аспект».

Участь у заходів взяв міський голова Тернополя Сергій Надал, Президент АППУ Грігол Катамадзе, керівництво ДФС у Тернопільській області, представники бізнесу та громадських організацій.

«В Україні триває бюджетна децентралізація, зроблені перші позитивні кроки. Потрібно відверто говорити, що хоч місто отримало нові надходження, а це близько 180 мільйонів гривень, проте також збільшилися видатки на понад 200 мільйонів, - розповів присутнім Сергій Надал. - Сьогодні у законодавстві необхідно внести ряд змін. Адже є питання, наприклад, що податки місцеві, а пільги на них надає держава, або те, що лише 60% податку з доходів фізичних осіб надходить у міський бюджет і т.д. Оскільки органи місцевого самоврядування не мають повноважень впливати на сплату місцевих податків, тому ми не можемо повноцінно працювати над залученням інвесторів та виробників. Сьогодні бюджетні теми є головними, їх варто було обговорити. Сподіваюся, що вони знайдуть своє продовження».

За високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток партнерських відносин між владою і бізнесом, забезпечення комунікативного зв`язку платників податків - членів Асоціації з органами влади Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе вручив подяку міському голові Тернополя Сергію Надалу.

Довідка: Асоціація платників податків України - неприбуткова добровільна громадська організація, яка створена з метою представництва та захисту прав, економічних, соціальних та інших інтересів платників податків на різних рівнях та з метою координації та консолідації дій своїх членів у сфері соціально-трудових та економічних відносин. Створена у 1998 році, є членом Асоціації платників податків світу та Асоціації платників податків Європи з 2001 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео