Тернопільські гімназисти побували «У світі професій»

У приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для 25-ти учнів 9-го класу Тернопільської української гімназії ім. І.Франка відбувся профорієнтаційний урок «У світі професій». 

Заняття провела фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Любов Смик.

Вона ознайомила гімназистів з правилами вибору професії за формулою «хочу, можу, треба»; розповіла про ті види трудової діяльності, які мають попит у роботодавців, послуги служби зайнятості молоді.

Бібліотекар Іванна Печунь представила професію, за якою працює, ознайомила з організацією роботи у бібліотеці.

«Слово “бібліоте́ка” походить від грецького βιβλιον — книжка і θηκη — сховище, скриня - і по суті є хранилищем книжок. Людина, яка обирає цей фах, повинна мати широкий та багатий світогляд, належну підготовку з мови, літератури (рідної та світової), художньої культури, бути комунікабельною, акуратною, організованою», - зазначила Іванна Печунь.

Виконавши психометричний тест, який визначає особистісні характеристики людини, учні більше дізнались про власні здібності та нахили. Під час заходу діти активно дискутували щодо становлення молодої людини у професійному середовищі та кроки до успіху; розповідали про плани на майбутнє та професії своїх батьків.

«Якщо людина майстер своєї справи, постійно займається самовдосконаленням, а ще й якщо має якісь особливі професійні знання чи уміння – вона завжди зможе знайти собі роботу», - резюмував дев’ятикласник Антон.

Вибір читачів за тиждень

Відео