Освітяни Тернополя привезли з Києва комплект медалей, дипломи, сертифікати та почесні звання

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2016»  у столиці України стала справжнім  тріумфом для освітньої сфери обласного центру

  Основна освітянська подія року

  В умовах інформаційного суспільства освіта має стати основою у формуванні людини XXI століття.

– Ця теза стала ключовою під час Міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти – 2016» та «World Edu – 2016», що одночасно  відбулися у Києві, - розповідає методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун. - Виставка «Сучасні заклади освіти» - широкомасштабний професійний захід у галузі освіти. На ньому було представлено 750 учасників із всіх регіонів України, Польщі, Канади, Латвії, Словаччини, Словенії, Франції, США, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Литви, Кіпру, Білорусі, Молдови, Естонії. Це - 90 університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ, 26 закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій. На виставці були і представники 480 установ післядипломної та неперервної освіти, обласних і міських управлінь чи департаментів освіти, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів. Крім цього, у столицю приїхали керівники понад 130 професійно-технічних навчальних закладів, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти, виробники та постачальники засобів навчання. Широко було презентовано сучасні програми та рішення для галузі освіти, видавництва, освітні портали, - розповіла пані Галина.

    За її словами, на виставці було презентовано досягнення національної освіти в реформуванні галузі, досвід інтеграції до європейського освітнього простору. Упродовж трьох днів роботи виставки педагоги, науковці, фахівці та відвідувачі спілкуватися з представниками навчальних закладів, обмінювалися практичним досвідом, ознайомлювалися із сучасними педагогічними та ІТ- технологіями, засобами навчання.

Тернопіль показав свої пріоритети в освіті

За словами Галини Федун, міжнародна освітня виставка об’єднала учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти України, розвитку міжнародних освітніх і науково-технічних проектів та надала можливість обмінятися досвідом і думками між колегами, контактами та закласти фундамент для подальшої співпраці.

   Основні пріоритети  освіти Тернополя на виставці вже вдруге презентував Тернопільський комунальний методичний центр науково - освітніх інновацій та моніторингу. Виставковий матеріал тернопільських освітян заслужив схвальні відгуки численних відвідувачів, що відзначали його актуальність, інноваційність, змістовність. Особливо вражало використання сучасного інтерактиву: мультимедіа, комп’ютерних планшетів. До офіційного каталогу Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти - 2016» увійшла інформація про освітні пріоритети управління освіти і науки Тернопільської міської ради,  Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, а також 17 навчальних закладів обласного центру.

Віртуальна подорож освітянським Тернополем

У тематичних номінаціях освітяни Тернополя були відзначені низкою нагород. Зокрема – золоті медалі отримали Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу та Тернопільська ЗОШ №19. Срібні нагороди було вручено Тернопільській ЗОШ №4, Тернопільській СШ №7, гімназії «Гармонія» Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола. Вперше в рамках міжнародної виставки було представлено роботу управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільського комунального методичного центру науково - освітніх інновацій та моніторингу, навчальних закладів міста під час презентаційного семінару. «Віртуальну подорож освітянським Тернополем» здійснили директор згаданого центру Галина Іванівна Литвинюк, методист Галина Павлівна Федун, заступник директора з навчально-виховної роботи ТЗОШ №24 Олена Василівна Зарічна. Доповідачі  нагороджені сертифікатами Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Фестиваль презентацій та нагород різних ґатунків

Новинкою Сьомої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2016» став Фестиваль презентацій творчих досягнень експериментальних навчальних закладів України. Тернопіль презентували двадцять четверта школа, медичний ліцей №15, Галицький коледж, спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня повного дня з поглибленим вивченням економіки, Тернопільська Українська гімназія ім. І.Франка та Школа – колегіум Патріарха Йосифа Сліпого.

   Усі шість цих навчальних закладів нагороджені сертифікатами, дипломами та удостоєні Почесного звання «Лідер сучасної освіти».

   Окрім згаданих нагород , Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук та компанія «Виставковий світ» нагородили управління освіти Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково - освітніх інновацій та моніторингу та 17 освітніх закладів Тернополя  дипломами за творчу працю з підвищення якості  національної освіти.

    Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Національної Академії педагогічних наук України за плідну організаторську діяльність із забезпечення якості національної освіти нагороджені також начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк та директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Литвинюк.

Орест Сарматський

Фото надано Галиною Федун 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео