Профорієнтаційні та аграрні проекти планують тернопільські студенти

Досвідом відкриття власного бізнесу поділилась власниця журналу «JustОne» Діана Гетун із студентами економічного університету. Зустріч у форматі питань-відповідей відбулась  23 березня.

- Кожен має талант, який потрібно розвивати. Це один із принципів християнства, - розповідає Діана. – Жодна справа не стане успішною одразу. Але, якщо ти не ставиш перед собою вибору про відступ від мети, то обов’язково доберешся до успіху.

Студенти озвучували свої плани на власні проекти. Цікавить їх аграрний сектор, освіти та медіа. Під час бесіди учасники отримали корисні поради, як рухатись далі.

- Вивчаючи ринок, потрібно починати рухатись у власній справі. Поки хтось думає, ти можеш уже заробляти на цьому, - додає Діана. – Не слід ускладнювати речей. Інколи, щоб зробити наступний крок, достатньо лише піти, запитати, озвучити ідею. Так у нас було із реєстрацією журналу. Хоча на перший погляд здавалось, що для цього потрібні зв’язки чи великі кошти.

Студенти ділились ідеями щодо відкриття власного бізнесу. Зокрема, розповіли про ідею створення школи профорієнтаційної діяльності.

- Проблема молодих спеціалістів – нерозуміння своїх уподобань ще під час шкільних років, - каже студентка економічного Анна Зозуляк. – Наша школа  допомагатиме виявити таланти. Працівники також допоможуть визначитись та розвивати їх у правильному напрямку.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео