Роботу нової патрульної поліції перевірили очільник краю та керівник Нацполіції

Патрульні поліцейські невдовзі візьмуться і за пішоходів-порушників. Про це заявив начальник управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. Він каже, що сьогодні одна з болючих тем обласного центру – це порушники-водії.

- Зараз інспектори, згідно чинного законодавства, можуть виписувати штрафи лише водіям. Якщо водій не правильно припаркувався, а його нема, то адмінштраф виписувати не можна. Але якщо автівка сильно перешкоджає рухові, то її евакуюють на арешт майданчик, повідомляє «Досьє 102».

Розуміння і поваги очікують патрульні поліцейські від мешканців Тернополя. Вони кажуть, що багато людей мріють про зміни, а самі в цей час мінятися не бажають та своїми вчинками провокують людей у формі.

- Ми дуже задоволені, у нас хороший особовий склад, гарно підготовлені, всі молодці, гарно працюють.

Всіляко допомагати поліцейським пообіцяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Він заявив, що на найближчій сесії обласної ради вони переглянуть зміни до бюджету. В них, каже очільник краю, передбачать кошти для модернізації і осучаснення правоохоронної системи області. Сподівається посадовець і на таку ж підтримку зі сторони міськради.

- Підтримка перших кроків Нацполіції – це питання не лише довіри до влади, це питання довіри до змін, котрі відбуваються. Національна поліція – це зразок проведення реформ.

За 10 днів патрульні поліцейські склали 575 адмінматеріалів. Порушники правил дорожнього руху сплатили до державної казни уже 170 тисяч гривень. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол каже, що з приходом нової поліції люди почали думати, де ставити авто, щоб не порушити правила, як здійснити той чи інший маневр, щоб не отримати адмінпротокол.

- Дуже ефективно працюють нові поліцейські на Тернопільщині. Добре, що їх є достатньо і вони можуть охопити і Тернопіль, і наближені до міста населені пункти. Велика допомога з боку патрульної поліції – оперативне реагування на адміністративні та кримінальні повідомлення, виїзди на місце події, відчувається позитив по регулюванню дорожнього руху.

Сьогодні Тернопіль та наближені до нього містечка патрулює сімнадцять екіпажів. З семи груп швидкого реагування залишилося лише три. Людей, які вивільнилися, каже Олександр Богомол, перекинули для роботи у слідчо-оперативні підрозділи.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео