Тернопільщину озеленюють (відео)

На території всієї області лісництва взялися за озеленення. Зокрема, у «Кременецькому лісовому господарстві» засадили саджанцями більше двох десятків гектарів, у Бережанському – 45 і, поки, найбільша площа молодого лісу на Чортківщині – більше шести десятків.

ОЛЕГ ЯРЕМКО, в.о. начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

«Основною породою є дуб звичайний, який буде складати 410 га, також 65,7 га буде складати дуб червоний. 71 га складатимуть такі породи, як сосна звичайна, модрина і ялина європейська. Всі 600 га запланованих на рік, посадка пройде повністю весною».

Кожного року, лісу засаджують не менше, а той більше, ніж вирубали в попередньому. Додатково цьогоріч під засадження деревами виділили близько 30 гектарів. Олег Яремко каже, аби досягти оптимальної лісистості області цього замало, адже вона має складати близько 20%, натомість, на Тернопільщині поки лише – 13, повідомляє ІНТБ.

ОЛЕГ ЯРЕМКО, в.о. начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

«Є мало виділених земель під заліснення. В основному цікавлять такі деградовані землі, де можна заліснювати. Було б дуже добре, якби ті деградовані землі, які не придатні під сільськогосподарське використання, щоб вони все-таки прилягали до лісових масивів».

Однак, не лише дуби і сосни садитимуть лісництва. Для прикладу, зізнається Олег Яремко, у Чортківському лісгоспі планують засадити ділянку фруктовими деревами. А якщо буде можливість, то зроблять це і в інших районах області.

Вибір читачів за тиждень

Відео