Координаційна рада розглянула план розвитку туристичної галузі Тернопільщини

Засідання обласної координаційної ради з питань туризму на тему «Про пріоритетні завдання у розвитку туристичної галузі на 2016 рік у рамках реалізації програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки» відбулося у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Під головуванням заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Юрика у вказаному заході взяли участь члени обласної координаційної ради з питань туризму, депутати місцевих рад,  представники установ та організацій, які займаються внутрішнім туризмом і супутніми сферами, громадських організацій, а також засобів масової інформації.

«Тернопільщина має значний туристичний потенціал, — наголосив Юрій Юрик. — Проте економічна складова розвитку туристичної галузі залишає бажати кращого. Сьогоднішня зустріч спрямована на те, щоб у форматі конструктивного діалогу ми досягнули максимально ефективного результату».

Під час засідання відбулася презентація програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020, яку напередодні прийняли на сесії обласної ради. Серед першочергових заходів щодо розвитку туристичної галузі у рамках виконання Програми у 2016 році — створення сприятливих умов для ведення туристичного бізнесу. А також розвиток туристично-рекреаційної складової: облаштування кемпінгів, стоянок, придорожньої інфраструктури. До слова, торік завдяки голові ТОДА було створено 22 кемпінгові стоянки.

Окрім цього, з метою популяризації туристичного продукту запланована ціла низка заходів. Зокрема, розміщення постерів на правах соціальної реклами, QR кодування основних туристичних об’єктах, проведення екологічних акцій, формування інвестиційного каталогу, створення електронної площадки з інвестиційними пропозиціями, конкурси громадських ініціатив, промоційна діяльність, проведення Західноукраїнської туристичної виставки, формування мережі туристично-інформаційних центрів.

Також під час засідання обговорили особливості представлення туристичної галузі області під час Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016» (організація дискусійної панелі «Туризм – перспективи розвитку», обговорення програм ознайомлення з туристично-рекреаційним потенціалом, архітектурними пам’ятками Тернопільщини).

Повідомляє Тернопільська ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео