Юлія Майдинюк: «Для мене музика – це все»

У музикантів зовсім мало шляхів для власного просування і заробітку в Україні.  Це не є перешкодою на творчому шляху кавер-проекту «Джорджія».

Ми поспілкувались із молодими й талановитими учасниками тернопільського гурту «Джорджія» Юлією Майдинюк та гітаристом Богданом Мандебурою.

- Як ви познайомились?

- Ми вчимось на одному факультеті, звела нас доля. У нас мав бути День факультету, організатори дізнались, що я співаю, а Богдан грає на гітарі. Нам запропонували, що ми виконали композицію разом. Після концерту ми почали спілкуватись, - розповіла Юлія.

- Розкажіть чому вирішили заснувати власний гурт?

- Раніше я співав у групі. Ми в селі з хлопцями зібрались та вечорами репетирували. Уже в березні минулого року  взяли участь в «Koza Music Battle» наш гурт називався «ВТобіRetro». Але потім вокаліст пішов в армію і група перестала існувати.  Ми з Юлею почали грати в проекті, який заснований літом. Спочатку нас було двоє. В вересні гурт розширили до повноформатного звучання музикантами із моєї  колишньої групи. Декілька концертів вже було у Хмельницьку, Тернополі, Львові та в деяких інших містах, - поділився з нами Богдан.

- Поділись з нами секретами вибору пісень?

- Ця музика має нам подобатись, якщо музика тобі не подобається ти її не відчуєш. Внаслідок чого ти не зможеш зачепити когось. Це сучасна музика, але в кожній нашій програмі є ретро-пісні,  або  пісні-хіти.  Тому що це дуже приємно, коли ти співаєш якусь відому пісню, а люди тобі підспівують. Ще це заохочує до подальшого розвитку. Ми співаємо і українською, і російською, і англійською.

- Гітарист гурту також поділився планами на майбутнє.

- Ми вже закінчуємо спільні репетиції з групою у повному складі. Близько місяця ми ще будемо це всепідправляти. Також у планах є написання авторських пісень.

Для мене музика – це все, скільки я себе пам’ятаю. Я завжди співала. Коли я була мала, брала фен і співала у нього. Музика здатна мені підняти настрій. Коли мені погано, я починаю співати і весь негатив виходить з мене, - розповіла нам Юлія Майданюк.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео