З увагою до проблем зайнятості учасників АТО

У Бучацькому районному центрі зайнятості відбулася зустріч із соціальними партнерами щодо сприяння зайнятості демобілізованим учасникам АТО.

В.о. директора РЦЗ Любов Мерв’як поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості з працевлаштування, підвищення конкурентоспроможності демобілізованих учасників АТО на місцевому ринку праці, надання всебічної допомоги у пошуку роботи.

Під час заходу йшлося про працевлаштування даної категорії осіб шляхом надання компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття; можливостями професійної підготовки, перепідготовки,підвищення кваліфікації демобілізованих учасників АТО.

У Чортківському районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Соціальні послуги учасникам АТО». На захід були запрошені представники органів влади, місцевого самоврядування, соціальні партнери та учасники АТО, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Зі вступним словом перед присутніми виступила заступник директора РЦЗ Люся Совінська, яка презентувала послуги служби зайнятості, поінформувала про професійно-кваліфікаційний склад демобілізованих учасників АТО, які звернулися до центру зайнятості з метою пошуку роботи. Також зауважила, що завдяки отриманню одноразової допомоги для організації підприємницької діяльності вже 4 особи з числа демобілізованих започаткували власну справу.

Представник Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Галанчак розповіла про послуги центру та запропонувала учасникам АТО звертатися до них з проблемних питань, які пов`язані з соціальним захистом, для отримання кваліфікованої юридичної консультації, допомоги адвоката.

На запитання демобілізованих воїнів також відповідали фахівці управління соціального захисту населення РДА, відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища міської ради, юрисконсульт Чортківського КРЦ медичної (медико-санітарної допомоги).

Представник Чортківського ОМВК Олег Дерманський ознайомив присутніх із можливістю проходження військової служби за контрактом.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео