Цикл передач про мандрівки світом презентували в Тернополі (фото,відео)

Фільм про мандри Ісландією презентували в Тернополі. Так розпочали цикл  україномовних передач про подорожі учасників львівського клубу GoMountains Club.

-  Хлопці зі Львова за останніх півроку побували в Ісландії, Норвегії та Марокко, - каже один з організаторів показу фільму в Тернополі Роман Задорожний. – Це кадри про життєві пригоди мандрівників зі всіма корисними деталями та практичними порадами. Після перегляду кожен має зрозуміти, що подорожувати – це легко і корисно.

Туристи, які і є героями фільму - подають статистику, що в Україні 70% людей не були за кордоном, а близько 30 % - ніколи не виїжджали  за межі своєї області.

- У Німеччині, Чехії, Словаччині – 90 % людей хоча б раз були за кордоном, - каже автор ідеї і мандрівник Ісландією Юрій Шивала. – У нас – це лише близько 40 %. Ми проводимо живі зустрічі для того, щоб люди розуміли значення подорожей. Адже мандруючи, ми стаємо кращими і можемо зробити кращою нашу країну. 

У фільмі розповідають про необхідні речі для мандрівки острівною країною, про актуальні в нетуристичний сезон ціни на житло, харчі, транспорт. А ще – про візитні картки міст та інші цікавинки.

- Долина гейзерів із водоспадом Ґульфосс, льодовики, коні особливої породи – це те, що вражало під час подорожі найбільше. Також ми встигли насолодитись музикою одного з найбільших у Європі органів у лютеранській церкві Рейк'я́віку, - додає Юрій Шивала. – Поїздки  2016 року будуть до Перу, Непалу, Патагонії і Танзанії.

Катерина БОЙКО
Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео