У полі зору - зайнятість демобілізованих воїнів АТО ( фото )

У Шумському районному центрі зайнятості відбулась зустріч з представниками соціальних партнерів щодо сприяння зайнятості демобілізованим учасникам АТО.

За участю заступника голови Шумської районної державної адміністрації Тетяна Побережної; головного спеціаліста по обслуговуванню інвалідів, ветеранів війни та учасників АТО управління соціального захисту населення Людмили Гончарук; провідного спеціаліста з соціальної роботи районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Наталії Ставнійчук; секретаря Шумської міської ради Людмили Павленко; військового комісара Шумського РВК Володимира Чабана.

Директор РЦЗ ознайомила із послугами служби зайнятості демобілізованим учасникам АТО, які перебувають на обліку як безробітні: можливості професійного навчання, надання одноразової допомоги на організацію підприємницької діяльності. Зауважила, що проблеми з працевлаштуванням цієї категорії осіб виникають через економічну кризу, відсутність підходящих видів робіт, низьку заробітну платну.

Військовий комісар розповів про умови та можливості проходження військової служби за контрактом, повідомив, що зараз вирішується питання щодо працевлаштування двох безробітних, демобілізованих учасників АТО у Шумський РВК.

Про можливість навчання колишніх воїнів за рахунок державних поінформувала головний спеціаліст по обслуговування інвалідів, ветеранів війни та учасників АТО управління соціального захисту Людмила Гончарук.

Не залишились осторонь проблем зайнятості демобілізованих учасників АТО і соціальні партнери на ринку праці Козівщини, відтак у районному центрі зайнятості відбулася зустріч представників соціального діалогу: першого заступника голови Козівської РДА М. Соляра, начальника управління економіки РДА А.Лішнянського, в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення РДА В. Мельника, заступника селищного голови Козівської селищної ради Л.Лозінського, голови ФГ «Альбіон АК» І.Кушніра, директора ПП «Качан-07» Р.Кіндзерського, директора ПАП «Нива» М. Кошелі.

Присутні дізналися не лише про послуги служби зайнятості, тенденціями на ринку праці та актуальними вакансіями у Козівському районі та області, а й про напрямки роботи державних органів щодо підтримки осіб, які брали участь в АТО, про надання пільг та субсидій колишнім воїнам.

Підбиваючи підсумки заходу, директор РЦЗ повідомив, що на обліку у центрі зайнятості перебувало 7 осіб із числа демобілізованих учасників АТО, з них 4 працевлаштовано, в тому числі 3 - отримали одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.

У підсумку заходів учасники домовились про тісну співпрацю та спільну координацію дій заради сприяння зайнятості демобілізованих воїнів АТО.

Вибір читачів за тиждень

Відео