Іван Чайківський про наміри відстоювати землю

Нещодавно на зустрічі з активом «Аграрної партії» Іван Чайківський висловив свої побажання щодо ведення подальшого аграрного господарства в Україні. 

А також поділився з громадою поглядами на теперішню ситуацію, в якій можуть опинитися як аграрії, так і прості землевласники:

-    Мені хотілось би, щоб на нашій землі працювали українці, а не продавали її іноземцям. Тому потрібно відстоювати наші погляди, створити гідні умови праці і надати людям достатню кількість робочих місць. – заявив Іван Адамович, а також додав, що зараз став ініціатором того, щоб не лише по області, але й в Україні розпочали збір підписів «за» і «проти» (що безпосередньо стосується продажу землі).

Чому в нашій державі ніколи не прислухаються до простих селян і не роблять спроби відродити українське село? Адже за кордоном влада сприяє розвитку аграрного господарства, а у нас лише збільшують податок. Немає робочих місць – спеціалісти втікають за кордон, де хороші умови праці, гідна заробітна плата, страхування. 

Є варіант розвивати аграрні практики у нас. Хорошим поштовхом для цього слугувало запрошення українців на навчання до Польщі. Нещодавно польські спеціалісти розповіли про свої наміри поділитися досвідом з нашими аграріями, для цього запросили з кожної області по дві особи на навчання, яке триватиме десять днів, - про це розповів на зустрічі Іван Чайківський.

Мета наших аграріїв - мати в парламенті хоча б 30% своїх людей, щоб була змога відстояти інтереси селян та фермерів. 

-    Навіть у Польщі краща ситуація, - каже голова партії. – Там стабільно налічується від 8 до 12% людей, які активно відстоюють інтереси українського села. Коли в Україні вводили податок на землю, ні з ким не радилися. Отже, влада сама на свій розсуд вирішує як буде краще.

Анна КРАВЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео