Неефективні видатки та марнотратство установ

Завершився перший етап конкурсу студентських публікацій на тему «Використання коштів бюджету Тернопільської області». Участь взяли не лише студенти тернопільських, а й польського університетів. Троє переможців отримають грошові призи: 200 грн, 300грн та 500 грн, відповідно зайнятих місць. А всі учасники – приємні сувеніри. 

Нагородження відбудеться у понеділок, 28 березня, під час семінару-практикуму «Публічне звітування про використання коштів бюджету як інструмент подолання відсторонення громадянина від влади».
-    Проведення заходів, зокрема обговорення результатів цього конкурсу та семінар-практикум «Публічне звітування про використання коштів бюджету як інструмент подолання відсторонення громадянина від влади» спрямоване на підвищення фінансової грамотності населення, привертання уваги людей до звітності розпорядників їхніх коштів, навчання молоді досліджувати витрати наших грошей владою, - каже доцент кафедри фінансів ТНЕУ ім. С.І. Юрія, голова ГО «ЕАГ «Акцент» Богдан Малиняк. – Адже, як засвідчили результати нещодавно проведеного в Тернополі мозкового штурму в межах громадської ініціативи «Включайся», серед найбільших проблем міста учасники бачать низьку активність громадськості, що породжує відстороненість громадян і влади.
Результатом стали готові для розповсюдження у ЗМІ публікації, які у яскравій та доступній для пересічного читача формі висвітлюють, як і на що витрачаються кошти обласного бюджету Тернопільської області. 
Загалом на розгляд журі конкурсу було надіслано десять досліджень. Студентів зацікавили здебільшого: 
-    роль благодійних внесків батьків для потреб профтехучилищ області;
-    витрати бюджетних коштів на утримання обласної ради;
-    вартість «популярності» органів влади;
-    привабливість інвестиційного паспорта області;
-    «золоті» флешки у одному з ліцеїв нашої області, тощо.
Довідка: 
Триватиме конкурс протягом усього 2016 року та матиме чотири етапи – за результатами квартальних публічних звітів головних розпорядників коштів обласного бюджету Тернопільської області. 
Організаторами виступили: Громадська організація «Експертно-аналітична група «Акцент», кафедра фінансів ТНЕУ ім. С.І.Юрія, та Громадська спілка «Рада бізнесу Тернопілля».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео