Федерацію водно-моторного спорту України очолив тернополянин

Президентом Федерації водно-моторного спорту України став Віктор Шемчук. Тернополянин обійматиме цю посаду упродовж чотирьох наступних років. Увесь цей час він обіцяє допомагати нашому місту ставати столицею водно-моторного спорту Європи.

Повноцінну інфраструктуру для проведення спортивних змагань високого рангу, за його словами, Тернопіль уже має. Окрім того, плесо нашого ставу дозволяє проводити найавторитетніші міжнародні змагання. Проблема наразі - лише зі створенням власної команди із водно-моторного спорту, вважає Віктор Шемчук.

- Раніше ми робили ставку на Товариство сприяння обороні України, але ця структура – надзвичайно інертна, причому не тільки у Тернополі, - каже він. – Тепер водно-моторний спорт професіалізується. Тобто виходить із формату гаража чи любительського клубу. Для цього потрібні кошти. Їх можуть надати тільки ті підприємства, які активно працюють і зацікавлені у рекламі через спорт. На жаль, у Тернополі таких підприємств поки що не знайшли. Будемо думати…

Віктор Шемчук запевнив, що у найближчих за календарем змаганнях обов’язково візьме участь українська команда. Окрім неї, очікують чимало гостей з-за кордону. Офіційні заявки почнуть приймати 29 березня 2016 р., тому переліку команд-учасниць ще немає.

До слова, свято водно-моторного спорту у Тернополі цього літа триватиме майже тиждень: 24-25 серпня відбудеться Чемпіонат із аквабайку, натомість на 27-28 серпня запланували Чемпіонату світу на човнах трьох класів, а також відкриту Європейську першість із водно-моторного спорту (докладно про це «Тепер» писав ТУТприм.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Віктор Шемчук народився 04.11.1970 р. у Тернополі. Закінчив місцеву СШ №1, згодом - Львівський національний університет ім. І.Франка (1993). Кандидат юридичних наук (із жовтня 2009 р.). Із 1993 р. до січня 1999 р. працював у прокуратурі Тернополя. Продовжив кар’єру у Криму. У 2007 р. був постійним представником Президента України в АР Крим, а також прокурором півострова. Після цього став в. о. Генпрокурора України, а також - членом Ради національної безпеки і оборони України. У 2007-2012 рр. — народний депутат. Березень-жовтень 2013 р. — голова Львівської облдержадміністрації.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео