Тернопільська легкоатлетка Наталя Олійник відкрила сезон "сріблом" та "бронзою"

Близько трьохсот легкоатлетів з двадцяти регіонів України взяли участь в чемпіонаті України з кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, який відбувся 24-25 березня у Цюрупінську. Траса кросу була досить важкою – підйоми, спуски, піщаний грунт, - інформує Федерація легкої атлетики Тернопільської області. На відміну від інших деяких змагань, коли бігуни змагаються на асфальті або гладенькому рельєфі, тут лише підготовлені  атлети могли показати високий  результат.

Успішно виступила на чемпіонаті Наталя Олійник (на фото справа) - вихованка обласної ДЮСШ та тренера Ольги Стефанишиної. У змаганнях серед молоді на дистанції 3 км спортсменка виборола срібну нагороду, показавши результат 11.46,0 сек., а на 5-ти кілометровій дистанції, зупинивши секундомір на позначці 19.49,0 сек, стала бронзовою призеркою. В даний час Наталя є студенткою ТНПУ імені Володимира Гнатюка та підвищує свою майстерність в обласній ШВСМ.

Добре виступили наші юні учасники: серед молодших дівчат Олександра Усенко (тренер Василь Кирилюк, Шумськ) та Ліана Мострянська (тренер Володимир Дуда, Бережани) в бігу на 1 км з результатами 3.43,0 та 3.44.0 сек зайняли восьме та дев’яте місця, а Максим Купяк з ДЮСШ Тернопільського району (тренер Ігор Чайка) на двокілометровій дистанції серед юнаків з часом 7.24,0 сек став сьомим.

Ще один вихованець Ольги Стефанишиної – Руслан Даньків (ШВСМ), подолавши три кілометрову дистанцію за 10.10,0 сек, був дев’ятим серед дорослих спортсменів. І в естафеті 4х1 км з результатом 13.57,0 сек, наша команда в складі Олександри Усенко, Юрія Цибульського, Оксани Більчак та Назара Даньківа також стала дев’ятою. Загалом, набравши 462 очки, команда Тернопільської області зайняла 11 місце.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео