Тернопільські вибухотехніки ділились досвідом з поліцейськими

Про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки з ними розповіли інспектори-вибухотехніки патрульним поліцейським Тернополя. Навчання відбулися під керівництвом начальника вибухотехнічного сектору Головного управління поліції в області Ігоря Васьківа.

На заняттях фахівці проінформували  патрульних про різні види вибухонебезпечних пристроїв, як діяти при виявлені підозрілих предметів  у приміщеннях, громадських місцях чи транспорті.

Після теоретичної частини спеціалісти на прикладах продемонстрували, як необхідно поводитися з небезпечними предметами, детально розповіли,  як спрацьовує той чи інший пристрій, що призводить до вибуху та  які заходи необхідно вжити для мінімізації можливих негативних наслідків. Правоохоронці показали патрульним  різні види ручних гранат, тротилові шашки, саморобні вибухові пристрої.

- В школі на уроках допризової підготовки ми вивчали ази застосування подібної зброї, адже кожен громадянин України має знати, як боронити свій край. Багато хто  з нас служив у армії чи працював у правоохоронних структурах. Однак на цих заняттях нам доступно та кваліфіковано розповіли про предмети, що несуть загрозу, - зазначив рядовий патрульної поліції ЮрійЗалеський. – Вважаю, що подібною інформацією мають володіти й пересічні громадяни. Зараз з зони АТО до нас потрапляє багато небезпечних предметів, тому такі знання необхідні, у першу чергу задля власної безпеки.

Про необхідність подібних інструктажів зазначають і самі працівники вибухотехнічного сектору.

 - Такі навчання дозволять патрульним  вдосконалити свої професійні навички, знати, як діяти в небезпечних ситуаціях,  – підсумував вибухотехнік Ігор Ярошенко.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео