У Тернополі «розказують» про пам’ятки, які не збереглися (фото)

Нову схему туристичного знакування міста почали реалізовувати у Тернополі сьогодні, 28 березня. Першу оригінальну табличку встановили на будівлі ЦУМу.

-  Ми розпочали роботу із вивчення і популяризації історії міста із будівель, що колись прикрашали Тернопіль, але на жаль, не збереглися, - каже керівник міського управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. – Перші анотаційні дошки з’явилися на трьох об’єктах. Перший - тернопільський універмаг, який постав на місці костелу Пресвятої Діви Марії Неустанної Помочі. Згодом повішали таблицю на будівлі, що на бульварі Шевченка, 23.

На цій дошці, за його словами, - «розповідь» про міську Ратушу, що колись була розташована приблизно у тому місці, де зараз розміщений пам’ятник Олександрові Пушкіну. Третю анотаційну таблицю почеплять на вулиці Опільського, на будівлі, де зараз працює швейна фабрика. Адже там колись діяв Єзуїтський костел.

- На таблиці вказана лише коротка довідка і фото пам’ятки. Проте там розмістили QR-код, аби власники сучасних смартфонів і телефонів змогли зчитати всю інформацію про цей об’єкт, - додає пан Дейнека. – До речі, зараз уся ця інформація є на сайті Тернопільської міської ради тільки українською, але з часом її перекладуть також англійською і польською.

Нова анотаційна дошка незабаром з’явиться на будівлі Тернопільського замку. Окрім неї, планують повішати таку ж інформаційну таблицю, присвячену особисто Яну Тарновському. Адже у квітні у нашому місті відкриють Алею на честь засновника нашого міста.

До речі, монтувати «таблички» на будівлях очільнику міського управління стратегічного розвитку допомагали працівники КП «Тернопіль Інтеравіа» (див. фото – прим.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео