ФК "Тернопіль" йде на битву з лідером

Найближчими вихідними муніципальний футбольний клуб "Тернопіль" поновлює виступи у чемпіонаті Першої ліги. У гості до тернополян одразу ж завітає фаворит змагань.

У "ювілейному" 20-му турі Першої ліги ФК "Тернопіль" 3 квітня поміряється силами із лідером чемпіонату – кіровоградською "Зіркою".

Матч розпочнеться о 17.00 на тернопільському міському стадіоні. Це буде перша офіційна гра цього року для тернополян, які у попередньому турі участі не брали. Адже дербі з тернопільською "Нивою" не відбулося через зняття "Ниви" з розіграшу змагань. Майбутній суперник "Тернополя" у попередньому турі святкував перемогу, обігравши вдома "Суми" з рахунком 2:0, повідомляє  "20 хвилин".

- "Зірка", звичайно, дуже складний та незручний суперник для "Тернополя", - каже головний тренер муніципального клубу Василь Івегеш. – Хоч ми займаємо місце внизу турнірної таблиці, але завчасно програвати цей матч ми не будемо. Ми ще не програли і лише поєдинок розсудить дві команди і визначить хто сильніший.

За словами Василя Івегеша, його підопічні у міжсезоння виконали хороший об'єм роботи та провели плідну підготовку до офіційних матчів.

- Роботу яку ми запланували провести на тренувальних зборах – ми провели, - констатує тренер. – Звичайно, ми не та команда, яка може дозволити собі закордонні збори. Але навіть у тих умовах, які мали, ми зробили хорошу підготовку. Дивлюсь, що команда по нормативах уже підбирається до свого оптимального рівня. Втім, показником нашої роботи буде лише результат. Уже після трьох-чотирьох турів чемпіонату можемо судити про рівень готовності команди до матчів.

Не обійшлося у складі муніципального клубу і без кадрових перестановок. Так, пара гравців покинули "Тернопіль", але водночас команду поповнили кілька новачків.

- Ми довго шукали футболіста на позицію форварда, - каже Василь Івегеш. – Після відходу Богдана Семенця у "Полтаву" ця позиція була у нас проблемною. Зараз ми уклали контракт із досвідченим нападником Андрієм Шевчуком на якого розраховуємо. У Андрія є великий послужний список. Сподіваємося його вдасться вивести на оптимальні кондиції і він нам допоможе. Розраховуємо на молодого Влада Сороцького, який прийшов у команду з чемпіонату області. Він має величезне бажання і є перспективним. З нашої футбольної школи до нас прийшов Юра Заставецький. Теж має потенціал і б'ється за місце в основному складі.

Розраховуємо і на ще юного нападника Андрія Різника, який на юнацьких турнірах проявляє себе лише з кращої сторони. На жаль, не вдалося заявити нам ще двох своїх вихованців – братів Когутів. Проте ми на них розраховуємо у майбутньому.

Окрім змін у штаті футболістів, нещодавно ФК "Тернопіль" отримав нового президента – Івана Марущака. Головний тренер команди сподівається, що робота нового очільника принесе свої плоди.

- Зміни відбуваються у кожній команді, - каже Василь Івегеш. – У нас теж вони сталися. Новий президент клубу розуміється у футболі, працював у багатьої командах та має власні амбіції. Розраховуємо, що усі його наміри збудуться. Поки що у нас жодних нарікань немає. Команда працює у звичному режимі. Крім того начальником команди більше не буде Анатолій Назаренко. Він зосередиться виключно на тренерській роботі та допомагатиме мені у тренувальному процесі.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео