Що розмістити у приміщенні бібліотеки-довгобуду – повинні вирішити тернополяни (відео)

Для завершення спорудження бібліотеки-довгобуду необхідно, щоб тернополяни самі вирішили, що у цьому приміщенні повинно бути.

На думку віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубко, в наш час, в епоху новітніх технологій, використовувати таку велику площу для однієї бібліотеки нераціонально, повідомляє tmcinfo.

Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр України: «Тут питання концепції. Тому що 10 тисяч квадратних метрів для бібліотеки… Я вважаю, що треба ще щось додатково розміщувати в цій установі, щоб збільшити функціонал».

Тільки після того, як буде створена нова концепція, можна буде звертатись за виділенням грошей для добудови приміщення. Це можуть бути кошти Фонду регіонального розвитку, каже віце-прем’єр. Або гроші інвесторів, додає голова облдержадміністрації Степан Барна. На все про все, за теперішнього курсу валют, потрібно 80 мільйонів гривень. Але в будь-якому випадку необхідно, щоб держава передала приміщення довгобуду з державної власності в обласну комунальну.

Степан Барна, голова Тернопільської обласної державної адміністрації: «Цю проблему треба вирішувати в комплексі з іншими проблемними обласними об’єктами в місті Тернополі. В першу чергу ми говоримо про обласну універсальну наукову бібліотеку, котра знаходиться в напіваварійному приміщенні. Друге – це недостатня кількість приміщень для школи мистецтв. І, можливо, не дуже комфортні умови музичної школи».

Раніше різні чиновники та політики пропонували частину приміщень довгобуду віддати художньому музею та музичному училищу. Також була озвучена пропозиція перенести туди всю міську раду.

Нове приміщення обласної наукової універсальної бібліотеки розпочали зводити у 1986 році. Після розвалу СРСР та подальші економічні негаразди будівництво призупинили. Востаннє робота кипіла напередодні виборів 2002 року – саме тоді спорудили скляний купол та почали утеплювати стіни. Однак згодом і по нині жодного дня будівельники там на працювали.

Вибір читачів за тиждень

Відео