Генштаб розбирається, чому українсько-американські навчання проходили в природному заповіднику "Медобори"

  Генеральний штаб Збройних Сил України зясовує усі обставини проведення українcько-американських навчань у природному заповіднику «Медобори» на Тернопільщині

   Публікації «ТЕРЕНу» / див. ТУТ і ТУТ/ про незаконне проведення спільних українсько-американських навчань на заповідній території області, набула логічного продовження на всеукраїнському рівні.

    Високі чини у Генштабу ЗСУ України почали розслідування інциденту, що трапився у медоборських хащах. Зокрема, начальник прес-служби Генерального штабу МОУ Владислав Селезньов на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати,  хто ж визначив для навчань заповідник і наскільки це відповідає законодавству відповів так: "Ми отримали сьогодні доповідну, складену  представниками поліції Гусятинського району Тернопільської області, де йшлося про те, що в  понеділок, 28 березня, на територію природного заповідника "Медобори" приїхали військові вантажні автомобілі та інша техніка. В рамках проведення тактико-спеціальних занять тренувальна група розбила намети та відпрацьовувала тактичні прийоми. При цьому військовослужбовці використовували холості набої. Наразі військова поліція розбирається, чому вони там опинилися і наскільки це порушує законодавство України про природно-заповідний фонд", - підкреслив Селезньов.

  «ТЕРЕН» обов’язково повідомить своїх читачів про результати  розслідування інциденту у заповіднику «Медобори» за участю українських та американських спецзназівців.

Орест Сарматський

Фото Укрінформу

Вибір читачів за тиждень

Відео