Кількість сімей в черзі на житло в області не зменшується

Понад 17 тисяч сімей Тернопільщини стоїть у черзі на покращення житлових умов. За рахунок державного фонду протягом 2014 року покращили стан проживання лише 34 сім’ї або 0,2%.

Про це повідомив Володимир Харченко під час засідання колегії облдержадміністрації 30 березня.

- За життя практично неможливо отримати житло тим, хто стоїть у черзі, - каже він. – Ціни на нове житло не відповідають доходам жителів краю. Ціни дещо нижчі, ніж у  Львові та вищі, ніж в Івано-Франківську. Не можна заперечувати, що на формування ціни значної мірою впливає забудовник.

Володимир Харченко зазначив, що потрібно посилити пільги з боку держави для молодих сімей, учасників АТО та інших категорій у секторі соціального житла. Відтак, очільник області Степан Барна вирішив ініціювати розробку відповідної програми, яку відправлять на розгляд Кабміну. Також він зазначив, що у першу чергу сприяння вирішення житлових питань будуть стосуватись військовослужбовців.

- Із відновленням військових частин ми шукатимемо можливості забезпечення житлом сімей військових на місцях, - каже керівник ОДА. – На даний час 40 тис грн. пішло на відновлення частини в Теребовлі.

До слова, від 1990 року забезпеченість житлом в області на одного жителя зросла з 17,7 кв.м. до 24,9 кв.м.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео