На Тернопільщині планують започаткувати премію імені Івана Марчука

У рамках відзначення 80-річчя видатного художника, уродженця с. Москалівка Лановецького району Івана Марчука на Тернопільщині відбудеться низка заходів.

Відповідне розпорядження підписав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, повідомляють у прес-службі ОДА.

Зокрема, в галереї обласної організації Національної спілки художників України у Тернополі планують відкриття тематичної виставки, у Тернопільському художньому музеї – виставку робіт Івана Марчука з фондів музею і приватних колекцій, в державному архіві області – документальну виставку про життя і творчість митця. Також у планах – організація пересувної виставки фотопортретів Івана Марчука з колекції власкора «Укрінформ» Олега Снітовського.

У закладах культури і освіти області відбудуться тематичні виставки, круглі столи та інші культурно-мистецькі заходи, присвячені творчості тернопільського живописця. Також урочисті заходи, приурочені 80-річчю Івана Марчука, відбудуться  в його родинному селі Москалівка, повідомляє «Тернопіль Live».

Крім того, у планах – започаткувати проведення обласного конкурсу та вручення премії імені Івана Марчука обдарованим дітям області в галузі образотворчого мистецтва та виготовити «Власну марку» народного художника України.

Вибір читачів за тиждень

Відео