В парку Шевченка з’явилися нові мешканці (фото)

В рамках двомісячника благоустрою, у парку Шевченка відбулась висадка унікальних видів дерев, а саме платанів, павловній, гостролистих кленів, саджанців скандинавської горобини.

- Тернопіль - один з небагатьох обласних центрів, який прийняв концепцію озеленення міста по Україні, і згідно цієї конценпції ми висаджуємо саме ті дерева, які найбільше пристосовані для висадки в місті, і для яких тут сприятливі умови, - розповідає заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації у м. Тернопіль Віктор Шумада. - На острівці «Закоханих» ми сьогодні висаджуємо 10 павловній – це так зване адамове дерево. Прикро, адже в 2014 році було висаджено такі дерева, але вандали їх поламали…

Сьогодні у парку з’явилося 40 нових мешканців, якими невдовзі зможуть милуватися тернополяни, адже цвіт павловнії фіолетовий, а її зріст близько двох метрів (росте доволі швидко). Вперше в Тернополі висадили горобину скандинавську – це дерево є морозостійким та не потребує поливу, ягоди її насичено червоні та великі.

Завтра ж обіцяють встановити на молодих деревах захист – металеві тубуси.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео