Відкрили першу академію вуличного футболу у Тернополі

Сьогодні, 30 березня, відбулося відкриття академії вуличного футболу. Ініціаторами такого проекту виступили: Фундація зірок світового футболу «Діти», міська рада та Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ.

- Сьогодні у нас яскрава подія, яка співпала із святкуванням 25-ї річниці Федерації футболу у Тернопільській області, - розповідає Леонід Бицюра, заступник міського голови з питань культури. - Ми розвиваємо футбол на різних рівнях – на рівні професійного, на рівні аматорських ліг, а також ветеранський футбол.

Як повідомив президент Фундації зірок світового футболу «Діти», Ярослав Несторович:

-  Академія діятиме на базі Тернопільської загальноосвітньої школи №2. До діяльності академії будуть задіяні волонтери та церква. Спершу з учнями академії займатиметься вчитель фізкультури та волонтери з економічного університету, а згодом до навчально-виховного процесу долучатимуться і зірки футболу.

- Вуличний футбол, крім розвитку найбільш масового виду спорту, також дає соціальну складову: по-перше соціалізація дітей з особливими потребами, друге – це популяризація здорового способу життя, - пояснює Леонід Бицюра.

Тренування обіцяють розпочати вже з наступного тижня.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео