Облаштування тротуару на об’їзній нав’язують сільській раді

За облаштування тротуару на   автодорозі С2-1512 «Обхід м. Тернопіль-Лозова» служба автомобільних доріг області поки не береться. В облдержадміністрації рекомендують займатись цим питанням сільській раді Гаїв Шевченківських.

Таку відповідь надали на звернення голови сільської ради Гаїв Шевченківських Богдана Брича щодо покращення безпеки дорожнього руху.

- Стаття 16 Закону України «Про автомобільні дороги» визначає, що вулиці та дороги міст і населених пунктів є у віданні органів місцевого самоврядування, - йдеться у листі від першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака. – Відповідно до змін бюджетного законодавства, ремонт доріг місцевого значення здійснюють органи місцевого самоврядування за рахунок надходжень від акцизу з реалізації через роздрібну торгівельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива.

За кошти села таких робіт провести нереально, каже голова сільської ради Гаїв Шевченківських.

- У нас один продовольчий магазин, заправок нема взагалі, – пояснює Богдан Брич. – Річний бюджет села - 430 тисяч гривень. Цих коштів ледь вистачає на зарплату та комунальні послуги.

До слова, голова облдержадміністрації Степан Барна під час колегії також дав доручення усім керівникам на місцях посилити доходи від акцизу з реалізації алкоголю та тютюну.

- Є ще близько 426 сіл, де магазини працюють без ліцензії на продаж алкоголю та тютюну, - говорив він. – Із цим повинні розібратись голови сільських рад.

Катерина БОЙКО

Фото  з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео