Тернопільським вчителям знову затримують зарплату

Кінець місяця і тернопільські освітяни знову зіткнулися з проблемою затримки виплати заробітної плати.

На сайті Тернопільської міської ради мешканець міста, який підписався під ніком Людина, скаржиться на те, що вчителям та вихователям знову затримують зарплату, пише galas.

“Пане мер! Після того бруду,що “вилився” на учителів і вихователів Тернополя , хотілось би почути і Вашу особисту позицію щодо “страшних корупціонерів” учителів. Може, Ви знаєте такого, що доробився і збагатився, пропрацювавши 20-30 років у школі, купив будинок чи відкрив ресторан?

А ще цікавить питання: що це за затримки в оплаті праці педагогам Тернополя? Чому в один місяць 70%, а тепер попередили про 50% перед Великодніми святами? Їх потім доплачують, але ж вчитель не проведе урок 20 хвилин, бо саме за стільки йому заплатили. А людям платити кредити, купувати ліки і т.д. вже треба сьогодні, а не через,наприклад, 5-6 днів.Пишіть і про це в газетах/інтернетах. Дякую”. – йдеться у дописі, розміщеному на сайті міськради.

Нагадаємо, у лютому тернопільській освітяни уже отримували зарплату із затримкою. Тепер знову ситуація повторюється.

Автор допису нарікає, що з освітян зробили “страшних корупціонерів”.

Як відомо, нещодавно, після серії публікацій у ЗМІ про побори у школах міський голова Сергій Надал впав у нерви і видав розпорядження про заборону збору коштів у навчальних закладах. Водночас з міського бюджету додатково виділили кошти на поточні ремонти у навчальних закладах міста.

Тобто завдяки ЗМІ, освітня галузь отримала додаткове фінансування.

Не виключено, що і з зарплатою усе втрясеться. Але, за умови, що освітяни не будуть мовчати, понуро схиливши голови, а активно відстоюватимуть свої права, в тому числі і право на законну винагороду за свою чесно виконану роботу.

Вибір читачів за тиждень

Відео