Кому перерахують субсидії?

Оскільки з першого березня для населення вчергове підвищили тарифи на електроенергію, в наших читачів виникло запитання, чи потрібно йти з довідками про свої доходи й витрати в установи соціального захисту. Із цим запитанням звернулась до директора департаменту соціального захисту населення в області Вадима Боярського.

— Після зростання тарифів на електроенергію громадянам, які отримують субсидії, автоматично їх перерахують, — каже Вадим Андрійович. — Відповідно до положення про порядок призначення та надання населенню субсидій у разі зміни цін і тарифів на послуги, на оплату яких призначено субсидію, її перерахунок у межах встановленого терміну призначення здійснюється без звернення громадян.

За словами Вадима Боярського, в цьому разі органи соціального захисту самостійно перерахують суму нової субсидії. Також не потрібно повторно звертатися за призначенням субсидії на новий термін. Громадяни, в яких змінилися обставини, які впливають або можуть вплинути на призначення субсидій, мають про це повідомити в органи соціального захисту населення в місячний термін, пише vilne.

— Таким громадянам субсидію на наступні періоди також пролонгують автоматично, — сказав Вадим Боярський і нагадав, щоб жителі області не забували звертатись до місцевих управлінь соціального захисту й повідомляти про зміни в складі зареєстрованих у житловому приміщенні та інші обставини, які впливають на призначення субсидії.

Вибір читачів за тиждень

Відео