«Майкрософт Україна» аплодував вчительці з Тернопільщини

Педагога з Тернопільщини визнано вчителем-новатором України

Учителя-методиста, учителя математики та інформатики Вишнівчицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Теребовлянського району

Світлану Попель визнано переможцем щорічного Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор».

   Конкурс, повідомили в обласному Департаменті освіти та науки, проводився на виконання програми «Партнерство в навчанні» за сприяння компанії «Майкрософт Україна» спільно з Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти.

Мета конкурсу - опанування освітянами сучасних педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій, підтримка роботи педагогів у розробці й упровадженні мультимедійних програм засобів навчання.

У конкурсі взяли участь – 652 учителі з усіх областей України. Переможцями конкурсу визнано 10 кращих вчителів-новаторів України, серед яких і Світлану Попель. Також лауреатами конкурсу стали Лілія Волянюк, вчитель історії Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Я.П. Горошка Лановецького р-ну, Лілія Лиса, вчитель інформатики Підволочиської гімназії ім. Івана Франка, Оксана Лещишин, викладач математики, інформатики, завідувач навчально-методичного кабінету з Бережанського агротехнічного коледжу. Дипломи лауреата отримали Маріанна Михайлишин, викладач математики, інформатики, завідувач відділенням обслуговування комп'ютерних систем та мереж і електрифікації з Бережанського агротехнічного коледжу, Валентина Ткачук, вчитель інформатики Колодненського навчально-виробничого комплексу Збаразького району.

 Конкурсні роботи не мали типової форми. Вчителі-конкурсанти

презентувалаи свій проект на власний розсуд, створюючи свою роботу у форматі OneNote, або PowerPoint із обов’язковим використанням Office Mix. Головним критерієм оцінювання робіт були наявність проектної діяльності учня та учителя. Конкурсна робота мала описувати конкретну ситуацію із життя класу (школи, місцевої громади тощо) та показати, яким чином використання сучасних технологій допомогло вирішити конкретну проблему. В проектну діяльність залучалися як учні, так і педагог, а в ідеалі – і громада, коли всі разом працюють для досягнення спільної мети.

 На переконання організаторів конкурсу, він  стимулює українських вчителів у використанні мультимедійних інструментів для навчання. Головне, щоб він дав поштовх для подальшого опановування нових технологій і розвитку навичок школярів.

Довідка «ТЕРЕНу». Конкурс «Вчитель-новатор» заснований у 1975 році корпорацією Microsoft, яка є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал. З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Орест Сарматський

 

Вибір читачів за тиждень

Відео