Віталій Голубєв: «Ніколи не працюйте на кількість»

Нещодавно на презентації книги «Універсальна журналістика» Віталій Голубєв розповів про те, як писав книгу, і висловив свої припущення щодо того, скільки часу існуватиме прінт:

- Я не знаю, як у вас, але у нас основний дохід – це прінт. Портали доходів не приносять. Скажу лише те, що районки мають більше шансів протриматися на ринку, ніж міські, - каже Віталій. –В Рівному, наприклад, за останні роки не з’явилося жодної друкованої газети.

Не дарма про це говорив пан Віталій, адже журналістів-початківців зараз турбує питання, який же напрямок обирати, і де їх чекатиме хороша заробітна плата.

- Якби мене запитали, яка найбільша проблема вітчизняної журналістики, то я б відповів, що це низька зарплатня. Не можна говорити про проблеми з джинсою, коли журналіст отримує 2-3 тисячі зарплати, і це в кращому випадку, - твердить Віталій Голубєв.

А також на думку автора, журналістика у нас недооцінена.

Варто задуматися і над тим, що сказав гість про саму професію: «Журналістика не та професія, в яку приходять на все життя, щоб прогодувати себе та сім’ю».

Якщо ж вести мову про журналістську освіту, то можна з впевненістю говорити про те, що за останні роки можна на пальцях перелічити нові видані книги такого напряму.

На думку Віталія, журналісти або не вірять у формат книги, або дуже заняті громадсько-політичним життям. Крім того журналіст запевнив:

- Коли все життя думати, як розставляти крапки і коми, то будеш надалі тільки те й робити, що розставляти крапки і коми. Ніколи не працюйте на кількість.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео