Колеги-журналісти про файне місто Тернопіль

Як повідомлялось раніше, журналісти з різних областей України мали змогу відвідати нашу область. У кожного були свої очікування, але у соціальних мережах працівники ЗМІ охоче діляться своїми враженнями.

Анна Кондракова з міста Дніпропетровськ, Тернопіль відвідувала не вперше, проте попередній візит журналістки викликає дещо неприємні спогади. Цього разу все змінилося.

А ось Сергій Коміссаров написав, що Тернопіль – це місто, до якого хочеться повертатися знову.

- Тернопіль... До цього міста на Західній Україні приємно повертатися знову і знову. Особисто я сприймаю його як місто-музей, місто-театр, місто-казку...Тут, на кожному кроці на вас чекають приємні несподіванки. І ось - лише невеличка частина із довжелезного переліку цих несподіванок. По-перше, Тернопіль ( до того ж - будь-якої пори року) вражає своєю європейською охайністю. По-друге, тут досить демократичні (у порівнянні із київськими) ціни на товари і послуги. За кілька кроків від памятника Соломії Крушельницькій вирішили разом із колегами-журналістами із Журфонду, як мовиться, «заморити червячка». На чотирьох замовили дві чашки зеленого чаю, дві філіжанки досить непоганої кави і два смачних пиріжки з маком. Рахунок приголомшив. Заплатили, як мовиться, за все про все аж...31 гривню. ФАНТАСТИКА! Де в Києві вам так пощастить?!? Питання - із розряду риторичних... По-третє у Тернополі дбайливо зберігається сила-силенна архітектурних і культурних памяток. І всі вони (на то й архітектурний ансамбль міста!) досить вдало доповнюють одне одного. По-четверте, тут не тисне на мізки дебільна агресія недолугих новобудов. Що в цьому плані відбувається із нашим багатостраждальним Києвом - і згадувати не хочеться...По-п’яте, у Тернополі живуть і працюють досить своєрідні люди. Вони (на перший погляд!) нібито нікуди не поспішають, але все встигають зробити вчасно. І - на дуже високому професійному рівні. Одним словом, якщо маєте у резерві два-три вільних від столичної метушні дні і кілька сотень «зайвих-незайвих» гривень, то не баріться і збирайтеся на екскурсію до славного міста Тернополя. Гарантую: не пошкодуєте! Адже Тернопіль - це Тернопіль. Справді ФАЙНЕ місто!

Анна КРАВЕЦЬ

Фото з життєпису Сергія Коміссарова а також Анни Кондракової

Вибір читачів за тиждень

Відео